top of page

ULENDT.’s miljø og bærekraftsmål

Transport 

Det spørs nok hvem du spør, men det er vanskelig å komme unna at Lom ikke er verdens navle. Selv om mange av deltakerne vil ha kort reisevei så er det også en del som må reise et stykke for å komme på samling. Vi oppfordrer deg til å velge et kollektivt reisealternativ dersom du har mulighet til det. Ellers er samkjøring en fin ting, og det er fritt fram å bruke facebooksida vår til å avtale samkjøring - det er bra for miljøet, dere kan dele på kostnadene og turen blir hyggeligere! Kjør gjerne el-bil. 

 

Mat

Vi tilstreber at all mat som serveres i regi av samlingen i størst mulig grad skal være lokal og / eller økologisk. Brødet blir bakt på andre sida av elva og vi har valgt leverandører som har fokus på å bruke råvarer fra bærekraftige lokale produsenter. Ølet du får kjøpt i baren på Fjellsenteret er brygga med lokale råvarer i Lom, og kjørt de 3-4 kilometerne til Fjellsenteret av bryggemesteren selv. Det blir ikke solgt vann på flaske på Fjellsenteret under samlingen, men du kan fylle koppen eller flaska di med godt springvann på senteret. På Fjellsenteret har du som deltaker tilgang på kaffe under hele samlingen. Ta gjerne med en foldekopp om du har, så kan du fylle opp den så mange ganger du ønsker.

 

Avfallshåndtering

Fjellsenteret tar ansvar for kildesortering av avfallet under samlingen. Eventuelt avfall fra poster i felt skal tas med og kastes i merkede avfallscontainere som er tilgjengelig ved Fjellsenteret. Fjellsenteret har miljøfyrtårnsertifisering. 

 

Sporløs ferdsel

Naturen skal ikke preges av at vi har gjennomført ULENDT. Vi bruker områdene med tanke på at vi skal forlate øvingsområdene slik de var når vi kom. Alt søppel tas med tilbake og kildesorteres. 

 

Papirløs samling

ULENDT. er en papirløs samling. Du vil ikke få utdelt program eller annen informasjon på papir. Du vil heller ikke få utdelt penn og notatblokk. Vi oppfordrer til å ta digitale notater, og om du ønsker å ta notater på papir, sørger du for å ta med penn og papir fra skuffen hjemme. Våre samarbeidspartnere vil etter avtale med oss heller ikke ha anledning til å dele ut brosjyrer eller lignende, men har blitt utfordret til å heller lage QR-koder som lenker til det de eventuelt ønsker å vise frem. 

 

Ingen nips

På samlingen vil du ikke få utdelt fysisk deltagerbevis ei heller vil du få utdelt annet nips som nøkkelbånd, buff, handlenett eller lignende.

 

bottom of page